social facebook social google social twitter social pinterest social email

Házilagos injektálásos utólagos vízszigetelés

Az épületeknél általában alkalmazott gravitációs ( furatbaöntés ) falszigetelés, az esetek nagy részében kielégítő megoldást nyújt a kapilláris eredetű falnedvesedések megszüntetésére, de a fal nem megfelelő telítése miatt elég gyakori a hibalehetőség, mivel a falban a bizonytalan terjedés, és nem megfelelő pórustelítés miatt szigeteletlen szakaszok maradhatnak, még a leggondosabb falszigetelés kivitelezés esetén is. Fenti hibákat hivatott kiküszöbölni a Németországban már alkalmazott falszigetelés csúcstechnológia a magasnyomású injektálás.

A falszigetelés során a falba 10-14 mm átmérőjű furatokat készítünk, 11-40 cm furattávval, majd ezekbe magasnyomású injektáló szelepeket (packereket) rögzítünk. Ezután egy speciális géppel 10-300bar nyomással jutatjuk be a szigetelőanyagot, mely függően a fal anyagától, nedvességtartalmától, lehet műgyanta, szilikon, vagy kovásító oldat.

Összehasonlításképpen a hálózati víz, mely nyomócsőtörés esetén képes akár néhány perc alatt átáztatni egy vastagabb falat is, 4-6bar nyomással érkezik. A gép által biztosított nyomás és a szelepek nyomás- megtartó-képessége biztos garancia arra, hogy még a legtömörebb építőanyagot is minden pórusában átjárja az ilyen módon bejuttatott szigetelőanyag. Egy vízre habosodó, kétkomponenses műgyanta injektálásával vízbetöréseket is meg tudunk szüntetni.

Magasnyomású vízszigetelő anyag innyektálása

KAPCSOLATFELVÉTEL

Írd meg a tapasztalt hibát, maga az épület hol található, esetleg a körülményeket, okokat sb. hogy egy kis képet kaphassunk, mivel is állunk szembe, és kollégánk 1 munkanapon belül visszahívja Önt a további teendőkkel, egyeztetéssel, lehetőségekkel! 

Robotok elleni védelem feloldása

Copyright 2016 OBEX Kft.
falszigetelés, szigeteléstechnika, hőtérkép készítés

Time: 0.0179 ms | Memory: 4.39MB | Version: 3.5