social facebook social google social twitter social pinterest social email

Vízszigetelés sziloxán konctrátummal házilag

Vízszigetelés, falak vizesedésének megszüntetése,  | Vízszigetelés sziloxán konctrátummal házilag

Vállalkozásunk a Wacker  gyártó cég által gyártott OBEX Inject Cream injektáló krémet elkezdte Magyarországon is forgalmazni. A kereskedelmi mennyiségű importot megelőzően több éve alkalmaztuk az anyagot felszálló nedvesség elleni szigetelésre Kipróbáltunk néhány hasonló szigetelőkrémet, ezek többnyire 540-600 grammos kiszerelésben hurkába töltve kerültek forgalomba. Az áruk még így is magasabb volt mint a  Wacker anyagoké és a hatóanyag tartalmuk általában csak 60% a többi szilánhigitó, szilikonolaj, bentonit, ülepedésgátló stb.

Több generációs szigetelő cégként ajánlásunk garancia Önnek!

Mivel mi nem kereskedők vagyunk, hanem egy több generációs szigetelő cég, biztonsággal meg tudjuk állapítani, hogy adott anyag alkalmazható-e.

Vízszigetelés Injektálással

Vízszigetelés, falak vizesedésének megszüntetése,  | Vízszigetelés Injektálással

Az injektáló krém rendelkezik a szigetelő anyagoknál Európában előírt WTA minősítéssel mely tanúsítja, hogy elvégezték az összes tesztet, és az anyag utólagos vízszigetelésre alkalmas. Az injektáló krém hatóanyag tartalma 80%, tehát a hasonló anyagokhoz viszonyítva magas, nem tartalmaz szilánhigitókat, és bentonit töltőanyagot. A kész szigetelés hatásossága és tartóssága azonos a géppel bepréselt injektáló anyagokéval, nem kovasavképző, ezért nem a falazat anyagával lép reakcióba, önálló szigetelő réteget képez bármilyen építőanyagban.

 

Injektálási felhasználása és teszt

Felhasználása rendkívül egyszerű, nem igényel drága injektor gépeket, falba rögzített szelepeket, akár egy nagyobb méretű injekciós fecskendővel, vagy kézi karos zsírzóval is bejuttatható. Alkalmas üreges falazóblokkok szigetelésére is, mivel az anyag gél állagú és nem folyik be az üregekbe, hanem a két vízszintes téglasor közti fúgát és az azzal érintkező tégla alsó sávját hatja át. Vállalkozásunk a rendelkezésre álló eszközökkel szintén elvégezte a teszteket. Az injektált próbatestet 72 órán keresztül fagyasztottuk – 30 0C. hőmérsékleten, majd az injektálás vonaláig vízbe merítettük 3 hétig. A nedvesség a szigetelési sávban megállt. A Testo nedvességmérő a sáv alatt 25% tömegrész víztartalmat mutatott, a sáv fölött 5 centiméterre nem érte el a 6% értéket. Ilyen extrém vízterhelés talajszint feletti falszerkezeteknél gyakorlatilag csak árvíz, esetén jelentkezhet maximum 1-2 hétig.  A demonstrációs téglák már hónapok óta állnak vízben. A bemutató tégla vízben állítva megtekinthető a telephelyünkön, vagy vásárlás után bárki elvégezheti a fenti tesztet

Injektálásos vízszigetelés kivitelezése

Vízszigetelés, falak vizesedésének megszüntetése,  | Injektálásos vízszigetelés kivitelezése
  1. A téglasorok közti vízszintes habarcs sort (fúgát) vízszintesen megfúrjuk egy 10-12 mm átmérőjű fúróval a falvastagság mínusz 2-3 cm mélységig, azaz egy 30 cm vastag falat 27-28 cm mélységig fúrunk ki. A furatok egymástól 10-12 cm távolságra legyenek.
  2. Majd tisztítsuk meg a furatokat a bennmaradt furatportól. A tisztítás történhet sűrített levegővel, vízzel. Fontos, hogy amennyiben a tisztítás vízsugárral történik, várjunk az injektálással 24 órát, amire a furat belső matt nedvessé válik. Azért fontos a furatok kitisztítása, mert a por hidrofób és akadályozza, de legalábbis lelassítja a krém felszívódását
  3. Ezután az injektáló krémet injekciós fecskendővel felszívjuk, vagy karos zsírzóba töltjük, a fecskendőre olyan hosszú csövet vágunk, ami beér a furat végéig, majd lassan az eszközt kifelé húzva megtöltjük a furatot. A többi a krém dolga, hőmérséklettől és nedvességtartalomtól függően 24-36 óra alatt az anyagban elterjed és biztonságos vízgátló sávot alakít ki.

Alapanyag szükséglet házilagos vízszigeteléshez

A krém injektálás anyagszükséglete: egy 40 cm vastag téglafal esetén 1 liter injekt 6 méter fal szigetelésére elegendő. Ez árban a többi injektáló anyagokhoz viszonyítva lényegesen kedvezőbb, és ami még jelentős előny, nincs szükség a falba rögzített injektáló szelepekre, drága injektáló gépekre, és nincs elcsöpögési veszteség, mint a nyomás alatt beinjektált anyagoknál.

Az injektáló krém 2 és 5 literes kiszerelésben kerül forgalomba.

Fontos, hogy a károsodott vakolatot WTA tanúsítványú szanáló vakolattal pótoljuk, mert a falszerkezet ugyan vizet alulról nem kap, de a bent lévő víznek ki kell párolognia.

Nem alkalmas a krém oldalirányú víz megállítására, ez általában pincék, földalatti létesítmények esetében a földdel határos falaknál fordul elő, valamint nem állít meg vízbetöréseket.

Fehasználás:

Falvastagság

(cm)

25

30

40

50

60

70

80

90

100

anyagszükséglet/

folyóméter

198 ml

243 ml

333 ml

423 ml

513 ml

603 ml

693 ml

783 ml

873 ml

ár/folyóméter

2.970, Ft

3.645, Ft

4.995, Ft

6.345, Ft

7.695, Ft

9.045, Ft

10.395, Ft

11.745, Ft

13.095, Ft

Ár:

14 835 Ft/liter + áfa(27%)

KAPCSOLATFELVÉTEL

Írd meg a tapasztalt hibát, maga az épület hol található, esetleg a körülményeket, okokat sb. hogy egy kis képet kaphassunk, mivel is állunk szembe, és kollégánk 1 munkanapon belül visszahívja Önt a további teendőkkel, egyeztetéssel, lehetőségekkel! 

Robotok elleni védelem feloldása

Copyright 2016 OBEX Kft.
falszigetelés, szigeteléstechnika, hőtérkép készítés

Time: 0.0196 ms | Memory: 4.42MB | Version: 3.5