social facebook social google social twitter social pinterest social email

Falak utólagos vegyi szigetelése

Vízszigetelés, falak vizesedésének megszüntetése,  | Falak utólagos vegyi szigetelése

A vegyi szigetelés alapelve, hogy a falszerkezetbe jutó nedvesség útját valamilyen vegyi anyaggal zárjuk el. Ez lehet felszíni, vagy a szerkezetbe behatoló (penetráló), vagy a kettő kombinációja.

A salétromosodás megszűntetése

Ha egy épület pincéje, vagy járdaszint feletti falszerkezete már régebben kap a talajból vizet, akkor a nedvesség károkozó hatása mellett megjelennek a különböző sók nitrátok, nitritek, szulfátok kloridok stb. A köznyelv ezeket salétromnak hívja. Leggyakrabban kivirágzás, illetve feltáskásodás formájában találkozunk velük,kapilláris vándorlással bejutnak a szerkezetbe, a kipárolgási zónában feldúsulnak, és a kristálynyomás hatására megduzzadnak,majd kráterszerűen feltáskásítják a festéket, vakolatot. Ezért mielőtt a tényleges szigetelést elvégeznénk a sókkal kell kezdeni valamit.Először a felszínről kell eltávolítani, majd vegyszerrel a sókat átalakítjuk, azaz a vízben oldódó sókat vízoldhatatlanná tesszük (fluátozás).

Vegyi anyaggal vízszigetelő réteg létrehozása

Majd a tégla, beton pórusait véséssel megnyitjuk és olyan anyagot hordunk fel mely a bentlévő, és hozzáadott vízzel reakcióba lépve  kikristályosodik,és  elzárja a kapillárisokat. Az így szigetelt falszerkezetbe a víz többé nem tud behatolni,  az általunk alkalmazott anyagok szervetlenek, a folyamat visszafordíthatatlan, ezért a kivitelezésekre 20 év szavatosságot vállalunk

KAPCSOLATFELVÉTEL

Írd meg a tapasztalt hibát, maga az épület hol található, esetleg a körülményeket, okokat sb. hogy egy kis képet kaphassunk, mivel is állunk szembe, és kollégánk 1 munkanapon belül visszahívja Önt a további teendőkkel, egyeztetéssel, lehetőségekkel! 

Robotok elleni védelem feloldása

Copyright 2016 OBEX Kft.
falszigetelés, szigeteléstechnika, hőtérkép készítés

Time: 0.0352 ms | Memory: 4.4MB | Version: 3.5