+36 30 9501 306 vizesfalak@gmail.com
Vegyi szigetelés

FALAK UTÓLAGOS VEGYI SZIGETELÉSE

A vegyi szigetelés alapelve, hogy a falszerkezetbe jutó nedvesség útját valamilyen vegyi anyaggal zárjuk el. Ez lehet felszíni, vagy a szerkezetbe behatoló (penetráló), vagy a kettő kombinációja.

 

A SALÉTROMOSODÁS MEGSZŰNTETÉSE

 

Ha egy épület pincéje, vagy járdaszint feletti falszerkezete már régebben kap a talajból vizet, akkor a nedvesség károkozó hatása mellett megjelennek a különböző sók nitrátok, nitritek, szulfátok kloridok stb. A köznyelv ezeket salétromnak hívja. Leggyakrabban kivirágzás, illetve feltáskásodás formájában találkozunk velük,kapilláris vándorlással bejutnak a szerkezetbe, a kipárolgási zónában feldúsulnak, és a kristálynyomás hatására megduzzadnak,majd kráterszerűen feltáskásítják a festéket, vakolatot. Ezért mielőtt a tényleges szigetelést elvégeznénk a sókkal kell kezdeni valamit.Először a felszínről kell eltávolítani, majd vegyszerrel a sókat átalakítjuk, azaz a vízben oldódó sókat vízoldhatatlanná tesszük (fluátozás).

 

VEGYI ANYAGGAL VÍZSZIGETELŐ RÉTEG LÉTREHOZÁSA

 

Majd a tégla, beton pórusait véséssel megnyitjuk és olyan anyagot hordunk fel mely a bentlévő, és hozzáadott vízzel reakcióba lépve  kikristályosodik,és  elzárja a kapillárisokat. Az így szigetelt falszerkezetbe a víz többé nem tud behatolni,  az általunk alkalmazott anyagok szervetlenek, a folyamat visszafordíthatatlan, ezért a kivitelezésekre 20 év szavatosságot vállalunk