ACÉLLEMEZES VÍZSZIGETELÉS

Az utólagos vízszigetelés során a felszivárgó talajvíz útját úgy vágjuk el, hogy a téglasorok közé bepréselt, speciálisan kiképzett, elöl vágóéllel rendelkező, cinkkromátos, korrózióvédelemmel ellátott ,szinuszgörbékkel egymásba kapcsolódó acéllemezt préselünk be, így az alap egy erős acélkoronát kap, melynek tartóssága még agresszív talajvíz esetén is meghaladja a 40. évet.

Mivel a lemezek a fal teljes keresztmetszetén áthatolnak, az utólagos szigetelés minősége műszerezettség nélkül is egyszerűen, szemrevételezéssel ellenőrizhető, későbbi karbantartást nem igényel. Az utólagos szigetelés során nincs szükség falbontásra, nem gyengíti az épület statikai állagát.A besajtolásra alkalmazott szerkezet 50 joule erővel préseli be a lemezeket, melyek a boltívesen kiképzett formájuknál fogva a besajtolás pillanatában rögtön ki is ékelik saját magukat, így az egyéb falátvágási módszereknél alkalmazott ékelés is fölöslegessé válik.

KÜLÖNÖSEN JÓ HATÁSFOKÓ VÍZSZIGETELÉS

Ez az utólagos vízszigetelés módszer különösen jó hatásfokkal alkalmazható vert, vályog épületeknél, mivel ezekben a vegyi szigetelés magas szervesanyag tartalmuk miatt csak bizonytalan eredményességgel járna. Az utólagos szigetelés elvégzése után, mivel a fal vízutánpótlást nem kap, természetes párolgással megkezdődik az épület száradása. Ha műszakilag nem lehetséges közvetlenül az alap fölé besajtolni a lemezeket az alap és a lemez közti téglasorokat erős vízzáró iszapolóhabarccsal vonjuk be. Amennyiben a fal sókárosodást szenvedett tanácsos vegyi sókezelést, fluátozást, esetleg áldozati vakolatot alkalmazni, mivel a sók a levegőből is képes vizet redukálni. A fémlemez típusú utólagos szigetelés csak kapillárisan felszívódó talajnedvesség elleni szigetelésre alkalmas.

Ez az utólagos szigetelés módszer nem alkalmazható csapóeső, épületgépészeti víz, pincék esetén oldalirányból jövő nedvesség. páralecsapódásból származó kondenzvíz ellen. Valamint nem kivitelezhető olyan falaknál ahol nincs összefüggő fuga a téglasorok között.


Várjuk hívását


Visszahívást kérek


Copyright 1987 -2024 | Obex Kft | Minden jog fenntartva