VIZES FALAK SZIGETELÉSE SZILÁN GÉLLEL

Vállalkozásunk a WACKER cég által injektáló krémet elkezdte Magyarországon is forgalmazni. A kereskedelmi mennyiségű importot megelőzően több éve alkalmaztuk az anyagot felszálló nedvesség elleni szigetelésre Kipróbáltunk néhány hasonló szigetelőkrémet, ezek többnyire 540-600 grammos kiszerelésben hurkába töltve kerültek forgalomba. Az áruk még így is magasabb volt mint a WACKER anyagoké és a hatóanyag tartalmuk általában csak 60% a többi szilánhigitó, szilikonolaj, bentonit , ülepedésgátló, A szilán gél njektáló anyag a falak 95% -os átnedvesedéséig alkalmazható

Mivel mi nem kereskedők vagyunk, hanem egy több generációs szigetelő cég, biztonsággal meg tudjuk állapítani, hogy adott anyag alkalmazható-e.
Az injektáló krém rendelkezik a szigetelő anyagoknál Európában előírt WTA minősítéssel mely tanúsítja, hogy elvégezték az összes tesztet, és az anyag utólagos vízszigetelésre alkalmas,

Az injektáló krém hatóanyag tartalma 85%, tehát a hasonló anyagokhoz viszonyítva magas, nem tartalmaz szilánhigitókat, és bentonit töltőanyagot. A kész szigetelés hatásossága és tartóssága azonos a géppel bepréselt injektáló anyagokéval, nem kovasavképző, ezért nem a falazat anyagával lép reakcióba,önálló szigetelő réteget képez bármilyen építőanyagban.

Felhasználása rendkívül egyszerű, nem igényel drága injektor gépeket, falba rögzített szelepeket, akár egy nagyobb méretű injekciós fecskendővel, vagy kézi karos zsírzóval is bejuttatható. Alkalmas üreges falazóblokkok szigetelésére is, mivel az anyag gél állagú és nem folyik be az üregekbe, hanem a két vízszintes téglasor közti fúgát és az azzal érintkező tégla alsó sávját hatja át.Vállalkozásunk a rendelkezésre álló eszközökkel szintén elvégezte a teszteket. Az injektált próbatestet 72 órán keresztül fagyasztottuk – 30 0C. hőmérsékleten, majd az injektálás vonaláig vízbe merítettük 3 hétig. A nedvesség a szigetelési sávban megállt. ATesto nedvességmérő a sáv alatt 25% tömegrész víztartalmat mutatott, a sáv fölött 5 centiméterre nem érte el a 6% értéket.Ilyen extrém vízterhelés talajszint feletti falszerkezeteknél gyakorlatilag csak árvíz, esetén jelentkezhet maximum 1-2 hétig. A demonstrációs téglák már hónapok óta állnak vízben. A bemutató tégla vízben állítva megtekinthető a telephelyünkön, vagy vásárlás után bárki elvégezheti a fenti tesztet.

A kivitelezés módja:
A téglasorok közti vízszintes habarcssort (fúgát) vízszintesen megfúrjuk egy 10-12 mm átmérőjű fúróval a falvastagság mínusz2-3 cm mélységig, azaz egy 30 cm vastag falat 27-28 cm mélységig fúrunk ki. A furatok egymástól 10-12 cm távolságra legyenek.

Majd tisztítsuk meg a furatokat a bennmaradt furatportól. A tisztítás történhet sűrített levegővel, vízzel. Fontos, hogy amennyiben a tisztítás vízsugárral történik, várjunk az injektálással 24 órát, amire a furat belső matt nedvessé válik. Azért fontos a furatok kitisztítása, mert a por hidrofób és akadályozza, de legalábbis lelassítja a krém felszívódását

Ezután az injektáló krémet injekciós fecskendővel felszívjuk, vagy karos zsírzóba töltjük,a fecskendőre olyan hosszú csövet vágunk, ami beér a furat végéig, majd lassan az eszközt kifelé húzva megtöltjük a furatot. A többi a krém dolga, hőmérséklettől és nedvességtartalomtól függően 24-36 óra alatt az anyagban elterjed és biztonságos vízelutasító sávot alakít ki.

A krém injektálás anyagszükséglete: egy 40 cm vastag téglafal esetén 1 literinjekt 6 méter fal szigetelésére elegendő. Ez árban a többi injektáló anyagokhoz viszonyítva lényegesen kedvezőbb, és ami még jelentős előny, nincs szükség a falba rögzített injektáló szelepekre, drága injektáló gépekre, és nincs elcsöpögési veszteség, mint a nyomás alatt beinjektált anyagoknál.

Az injektáló krém 2 és 5 literes kiszerelésben kerül forgalomba.

Fontos, hogy a károsodott vakolatot WTA tanúsítványú szanáló vakolattal pótoljuk, mert a falszerkezet ugyan vizet alulról nem kap, de a bent lévő víznek ki kell párolognia.

Nem alkalmas a krém oldalirányú víz megállítására, ez általában pincék, földalatti létesítmények esetében a földdel határos falaknál fordul elő, valamint nem állít meg vízbetöréseket.

Szakmai tanácsadással az ügyfélszolgálatunk képzett építményszigetelő szakemberekkel a 3630/9501306, és a 06705509531 telefonszámon, valamint a vizesfalak@gmail.com e-mail címen akár munkaszüneti, és ünnepnapokon 7-19 óra között készséggel áll rendelkezésére


Várjuk hívását


Visszahívást kérek


Copyright 1987 -2024 | Obex Kft | Minden jog fenntartva