INJEKTÁLÁSOS VÍZSZIGETELÉS

Injektált vízszigetelés készítése során többnyire az a cél, hogy egy meglévő (nem új építésű szerkezet) falazatban, utólag tartós, összefüggő vízszintes vízszigetelési síkot alakítsunk ki, amely hosszútávon alkalmas arra, hogy az alulról kapilláris vándorlással felszívódó nedvességet megállítsa.

Előnye a mechanikai szigetelésekkel (lemezes technológiák) szemben:

  • széles sávban hoz létre vízzáró réteget, ezért nem szükséges az aljzat szigeteléssel összehangolni
  • sokkal kissebb mechanikai hatások érik az épületet a kivitelezés során, mint a mechanikai szigeteléseknél (lemezbesajtolás, falvágás)
  • a kivitelezése kevésbé költséges, mint a mechanikai szigetelésé

Az injektált szigeteléseknek is elég széles tárháza ismert és alkalmazott (nyomás alatti injektálások, gravitációs injektek, gél v. krém injektek, hab injektálások….stb). Az, hogy adott esetben melyik jelent megoldást egy problémára, az függ többek között a szerkezet anyagától, a nedvesedés mértékétól, a nedvesség vegyi összetételétől, a szerkezet állapotától…stb. Ezeket a tényezőket, egy előzetes műszeres felmérés során vizsgáljuk, és a mért adatok alapján tudunk javaslatot tenni az alkalmazható technológiára, vagy technológiákra. Mivel a kivitelezésekre hosszú garanciális időket vállalunk, ezért fontos számunkra is, hogy a megfelelő technikákat alkalmazzuk, amelyek hosszú távon szavatolják a falazat szárazságát.


Várjuk hívását


Visszahívást kérek


Copyright 1987 -2024 | Obex Kft | Minden jog fenntartva